Η ΕΡΤ αναβαθμίζεται σε HD και η ΕΡΤ1 «μετακομίζει» σε άλλη συχνότητα

Την αναβάθμιση του προγράμματος των τηλεοπτικών της καναλιών σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας ανακοίνωσε η ΕΡΤ.

ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 «μετρούν» αντίστροφα προκειμένου να εκπέμψουν σε High Definition καθώς την ερχόμενη Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, στις 05.00 το πρωί, η εικόνα θα ανέβει ποιότητα.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ1 θα εκπέμψει αμέσως τη νέα υψηλής ευκρίνειας εικόνα της σε όλη την επικράτεια, ενώ το Ηigh Definition σήμα της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 θα γίνει σταδιακά προσβάσιμο σε πλέον του 80% του πληθυσμού της χώρας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η ΕΡΤ αναβαθμίζεται σε High Definition, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η εκπομπή των τριών καναλιών σε ποιότητα κανονικής ευκρίνειας.

Η σημερινή εκπομπή των τριών καναλιών σε ποιότητα κανονικής ευκρίνειας (SD) θα συνεχισθεί προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα λήψης στις παλαιότερες τηλεοράσεις, που δεν διαθέτουν την τεχνολογία HD.

Για να μπορέσει όμως η ΕΡΤ1 να αναβαθμιστεί σε High Definition πρέπει να… μετακομίσει σε άλλη συχνότητα. Οι τηλεθεατές λοιπόν από τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης, θα βρουν την ΕΡΤ1 στην, μέχρι τώρα, συχνότητα του ΕΡΤSports.

To ΕΡΤSports με την σειρά του θα είναι διαθέσιμο μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ERTFLIX, στην οποία θα προβάλλεται στο εξής αποκλειστικά.

Παράλληλα όμως αναβαθμίζεται και ο τρόπος μετάδοσης των αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, στον οποίο τον πρώτο λόγο θα έχει η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ1, αλλά και το ERTFLIX.

Συγκεκριμένα, στην ΕΡΤ3 θα δημιουργηθεί ειδική ζώνη (EΡΤ3 Sports), προκειμένου οι τηλεθεατές σε όλη την Ελλάδα να μπορούν να παρακολουθούν και σε υψηλή ευκρίνεια (HD) τους αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων του πρωταθλήματος μπάσκετ της κατηγορίας Α1, την ευρωπαϊκή διοργάνωση Champions League (BCL) και τα Πρωταθλήματα Βόλεϊ, Υδατοσφαίρισης, και Handball, ενώ τα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα, όπως π.χ οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι τελικοί του Champions League, του Europa League, η Formula 1 και το Roland Garros θα φιλοξενούνται στην ΕΡΤ1 επίσης σε HD εικόνα.

Επιπλέον, το ERTSports αποκτά πλέον και διαδικτυακά «αδελφάκια» (ERTSpoprts1, ERTSports2 κλπ), όταν τα αθλητικά γεγονότα χρονικά συμπίπτουν, προκειμένου να μπορούν οι τηλεθεατές να δουν όποιο άθλημα ή αγώνα επιθυμούν μέσω της πλατφόρμας ERTFLIX, τόσο στην τηλεόρασή τους όσο και μέσω του υπολογιστή τους και των κινητών συσκευών.

Eπίσης, η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι μαζί με το κανάλι της Βουλής, που ήδη εκπέμπεται σε όλη την επικράτεια, το επόμενο διάστημα και το σήμα των άλλων καναλιών που μεταδίδονται από τους πολυπλέκτες της ΕΡΤ, δηλαδή η δημόσια τηλεόραση της Κύπρου (ΡΙΚ) και τα ξενόγλωσσα κανάλια BBC World, TV5 και DW, σταδιακά θα φτάσει στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ