Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Γαλλίας θα επενδύσει στους τομείς της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα βοηθήσει τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να ενισχύσει τη θέση της στη παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, μιλώντας στο Διεθνή Οργανισμό Κατασκευαστών Αυτοκινήτων που εδρεύει στο Παρίσι, αποκάλυψε τη στρατηγική του για να βοηθήσει τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και να αποτρέψει τους κινδύνους από τις ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μετρά για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης. Σε αυτόν τον τομέα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ασιατικοί και αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πρόγραμμα της Γαλλίας έρχεται να προστεθεί στην ανάλογη προσπάθεια της Γερμανίας. Τον περασμένο Νοέμβριο, η γερμανική κυβέρνηση διέθεσε 1 δισ. ευρώ για να υποστηρίξει την παραγωγή μπαταριών στη Γερμανία και να μειώσει την εξάρτηση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών από τους προμηθευτές της Ασίας. Επίσης, προσβλέπει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια αυτοκινήτων μετά την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Το πρόγραμμα του Πρόεδρου της Γαλλίας περιλαμβάνει, επίσης, διευκολύνσεις για την κατασκευή σημείων φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και ενισχύσεων σε κάθε τομέα που θα συμβάλει στην αύξηση της ηλεκτροκίνησης.Πηγή