Τεχνητές «βροχές» μετεωριτών, τις οποίες θα «νοικιάζουν» εταιρείες και… εκατομμυριούχοι της Γης, θα μπορεί να προγραμματίζει, κατά παραγγελία, μια ιαπωνική εταιρεία από το 2020.

Το φιλόδοξο σχέδιο ανήκει στην εταιρεία Astro Live Experiences (ALE), με έδρα το Τόκιο, και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Ιαπωνική Εταιρεία Εξερεύνησης Διαστήματος (JAXA).

Το «μυστικό» κρύβεται σε μια διαστημοσυσκευή μικρότερη μιας τσάντας πλάτης, η οποία ήδη το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ιαπωνίας) εκτοξεύθηκε στο διάστημα, με τον πύραυλο Epsilon Rocket #4 και τέθηκε σε τροχιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαστημοσυσκευή θα μπορεί να προγραμματίζει «βροχές» μετεωριτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τοποθεσία.

Αυτό θα γίνεται μέσω μεταλλικών πέλετ (σφαιριδίων), με μήκος των 2,5 εκατοστών, τα οποία θα απελευθερώνονται από τη διαστημοσυσκευή με κατεύθυνση τη Γη. Καθώς τα πέλετ θα διαπερνούν την ατμόσφαιρα, θα πυρακτώνονται και θα προσφέρουν το θέαμα μιας κανονικής «βροχής» μετεωριτών!

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα είναι έτοιμη για τις πρώτες… «παραστάσεις» το 2020, ενώ υπόσχεται ότι οι δικές τους «βροχές» θα είναι πιο φωτεινές και θα διαρκούν περισσότερο από ό,τι τα κανονικά φαινόμενα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το κόστος που θα έχει μια «βροχή» μετεωριτών κατά παραγγελία, ωστόσο εκτιμάται ότι θα μετράται σε εκατομμύρια ευρώ.

iefimerida.grΠηγή