Η Jane Fonda δήλωσε πως σταματάει να ψωνίζει ρούχα κι εξηγεί το γιατί

Η Jane Fonda στη συνέχεια σχολίασε πως αυτό μπορεί να μην σημαίνει και πολλά δεδομένης της ηλικίας της, τονίζοντας ωστόσο πως νιώθει την ανάγκη να το κάνει και αστειεύτηκε πως αν ζήσει μέχρι τα 100 ίσως επανεξετάσει την απόφασή της. Όπως εξήγησε, πήρε την συγκεκριμένη απόφαση επειδή την επηρέασε πολύ η Γκρέτα Τούνμπεργκ που την έκανε να σκεφτεί «για τον καταναλωτισμό».

«Μεγάλωσα όταν ο καταναλωτισμός δεν ήταν τόσο θηλιά στο λαιμό οπότε λέω στον κόσμο πως δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να ψωνίζουμε για να βρούμε την ταυτότητά μας. Τους λέω πως δεν χρειαζόμαστε άλλα πράγματα οπότε θα πρέπει να δώσω το παράδειγμα πως δεν αγοράζω άλλα ρούχα- άρα πολύ ελεύθερος χρόνος για εμένα από εδώ και πέρα», δήλωσε η Jane Fonda.

Το κόκκινο παλτό, που φορούσε και όταν την συνέλαβαν για πρώτη φορά, επέλεξε λόγω του χρώματος που έχει και επειδή παραπέμπει σε φωτιά, σε ένα συμβολισμό για τις συγκεντρώσεις Fire Drill Friday. Επίσης ήθελε να κάνει έναν παραλληλισμό με την εμφάνιση της Νάνσι Πελόζι, που τον Δεκέμβριο του 2018 είχε συναντήσει τον Τραμπ φορώντας ένα «πύρινο παλτό», όπως χαρακτηρίστηκε από τα μίντια.

Μετά την συγκέντρωση, η Jane Fonda συνελήφθη για τέταρτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, το ίδιο και οι φίλες της Ροζάνα Αρκέτ και Κάθριν Κίνερ, που ήταν μαζί. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερη τις τελευταίες τρεις φορές με πρόστιμο 50 δολαρίων, αλλά η τελευταία της σύλληψη την οδήγησε στο κρατητήριο.

«Είμαι λευκή κινηματογραφική σταρ. Τι θα μου κάνουν; Οι συνθήκες δεν είναι πολύ καλές και πρέπει να κοιμάσαι σε μεταλλικό κρεβάτι, είμαι σχεδόν 82 ετών και πονάω», είπε για την σύλληψή της. Εκτός από το να σταματήσει τα ψώνια, η Fonda έχει αποφασίσει να βοηθά το περιβάλλον και με άλλους τρόπους, επιλέγοντας να ταξιδεύει με τρένο αντί για αεροπλάνο και να οδηγεί υβριδικό αυτοκίνητο, ενώ περιόρισε επίσης το ψάρι, το κρέας και την χρήση πλαστικών μιας χρήσης.


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ