Η επιστημονική μελέτη εξέτασε τα προϊόντα ως προς τη θρεπτική πυκνότητα, την πυκνότητα των ανόργανων συστατικών, τις φυτικές ίνες και πολλά άλλα. Το εκπληκτικό είναι το εξής: το πιο υγιεινό φρούτο στον κόσμο βρίσκεται μόλις στο νούμερο 28. Και συνολικά, μόνο έξι άλλα είδη φρούτων εμφανίζονται στα 41 τρόφιμα που μελετήθηκαν.
Αυτά είναι τα πιο υγιεινά φρούτα στον κόσμο
Στην 28η θέση, και επομένως στην πρώτη θέση μεταξύ των φρούτων, εμφανίζεται το λεμόνι. Κερδίζει με 53 mg βιταμίνης C ανά 100 γραμμάρια και περιέχει επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είναι απαραίτητη για τη δημιουργία κολλαγόνου.
Ως το δεύτερο πιο υγιεινό φρούτο, η φράουλα ακολουθεί στην 30ή θέση. Με 62mg ανά 100g, οι φράουλες περιέχουν ακόμη περισσότερη βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή. Επιπλέον, υπάρχει φολικό οξύ, σίδηρος, μαγνήσιο και ασβέστιο. Ο σίδηρος συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και υποστηρίζει τη μεταφορά οξυγόνου.
Την τρίτη θέση μεταξύ των φρούτων καταλαμβάνει το πορτοκάλι (κατατάσσεται στο νούμερο 33). Είναι γνωστό ότι τα πορτοκάλια είναι πραγματικές “βόμβες” βιταμίνης C, αλλά περιέχουν επίσης άφθονο ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι ένα ζωτικής σημασίας μέταλλο που ρυθμίζει μεγάλο αριθμό βιοχημικών αντιδράσεων και κυτταρικών λειτουργιών στο σώμα.
Το νούμερο 4 είναι το λάιμ. Εκτός από τη βιταμίνη C, τα λάιμ περιέχουν φωσφορικά άλατα, κάλιο και ασβέστιο, το οποίο χρησιμεύει ως δομικό υλικό για τα οστά και τα δόντια.
Στην 5η θέση βρίσκεται ένα εσπεριδοειδές, το κόκκινο και το ροζ γκρέιπφρουτ. Τρία γκρέιπφρουτ μπορούν να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C. Επιπλέον, η βιταμίνη Α και το β-καροτένιο που περιέχονται στο γκρέιπφρουτ είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την οπτική διαδικασία και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Την έκτη θέση καταλαμβάνει ένα μούρο – το μπλε βατόμουρο. Μεταξύ άλλων, τα βατόμουρα περιέχουν ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο. Οι χρωστικές ουσίες που περιέχουν ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες δίνουν στα βατόμουρα το σκούρο χρώμα τους.
Στην τελευταία θέση της κατάταξης, στο νούμερο επτά μεταξύ των ποικιλιών φρούτων, βρίσκεται το λευκό γκρέιπφρουτ (στη συνολική κατάταξη στη θέση 41). Το λευκό στρώμα περιέχει μεσοκάρπιο, που περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία του εντέρου και την πέψη.