Οι επιβάτες της Βρετανίας κλήθηκαν να απαντήσουν στην ετήσια έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας Which? για το ποια κατά την γνώμη τους είναι η χειρότερη αεροπορική εταιρεία στις πτήσεις μικρών αποστάσεων.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, οι Βρετανοί πολίτες δεν δίστασαν να ψηφίσουν την ιρλανδέζικη Ryanair, δίνοντάς της την χαμηλότερη δυνατή βαθμολόγια που θα μπορούσε ποτέ να λάβει αεροπορική εταιρεία.

Οι λόγοι; Τόσο το κακό φαγητό και οι άβολες θέσεις των αεροσκαφών της, όσο η διαδικασία της επιβίβασης αλλά και το όλο περιβάλλον μέσα στην καμπίνα κατά την διάρκεια της πτήσης.

Πιο συγκεκριμένα η αεροπορική με βάση το Δουβλίνο κατέλαβε μόλις δύο αστέρια για την εξυπηρέτηση των πελατών της, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 40%, έναντι του 63% που συγκέντρωσε ο άμεσος ανταγωνιστής της, Easyjet.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα επιλέξει ξανά την Ryanair για τα επόμενα ταξίδια του –μια εταιρεία που μεταφέρει τους περισσότερους επιβάτες στην Ευρώπη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη αεροπορική.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν ότι οι προσπάθειες της εταιρείας να αποδείξει ότι πρόκειται για καλύτερη αεροπορική απ’ ότι οι περισσότεροι πιστεύουν, πέφτουν στο κενό.

Δεδομένου και της αντιμετώπισης των επιβατών τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με την πτήση της εταιρείας που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση.

Από την πλευρά της η Ryanair χαρακτηρίζει την έρευνα ως «μη αντιπροσωπευτική και άχρηστη», σύμφωνα με τη βρετανική The Guardian.

Οι υπόλοιπες εταιρείες

Η καλύτερη αεροπορική στην συγκεκριμένη κατηγορία σύμφωνα με την έρευνα αναδείχθηκε η βρετανική Aurigny Air Service με 81%, δεύτερη με ελάχιστη διαφορά ακολουθεί η Swiss με 80%, ενώ η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με την, επίσης βρετανική, Jet2 που συγκέντρωσε το 75%.

Στις χειρότερες μετά την Ryanair που βρέθηκε στην τελευταία θέση, συναντάται η βρετανική Thomas Cook Airlines με 52% και αμέσως μετά η ουγγρική Wizz Air με 54%.

newsbeast.grΠηγή