Η Louis Vuitton απέσυρε τη νέα της collection με ρούχα εμπνευσμένα από τον Michael Jackson

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η απόφαση του οίκου μόδας Louis Vuitton να αποσύρει μια σειρά ανδρικών ρούχων της φθινοπωρινής/χειμερινής συλλογής για το 2019 η οποία είναι εμπνευσμένη από τον «Βασιλιά της Pop».

Η συλλογή είχε παρουσιαστεί στις 17 Ιανουαρίου (μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο ΗΒΟ) και ο οίκος μόδας δεν ήταν ενήμερος για αυτό.

O Virgil Abloh εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποσύθηκε η σειρά ρούχων.
«Γνωρίζω πως υπό το πρίσμα αυτού του ντοκιμαντέρ, πως αυτή [η συλλογή] έχει προκαλέσει συναισθηματικές αντιδράσεις. Καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή κακοποίησης παιδιών, βίας ή καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής στον γαλλικό οίκο μόδας Virgil Abloh στο στην ιστοσελίδα WWD.

Ο Abloh έχει επηρεαστεί από τον Michael Jackson στο παρελθόν, ονομάζοντας μάλιστα την πρώτη του συλλογή «We Are The World» από το ομώνυμο single. «Πρόθεση με αυτή την συλλογή ήταν να αναφερθώ στον Michael Jackson ως pop culture καλλιτέχνη. Η αναφορά ήταν μόνο στην δημόσια ζωή του που άλλοι γνωρίζουμε και στην κληρονομιά του επηρέασε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών και σχεδιαστών» εξήγησε στην συνέχεια.

Το «Leaving Neverland» επανέφερε στην δημοσιότητα τις σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που είχε αντιμετωπίσει ο Michael Jackson.

«Βρίσκουμε τις καταγγελίες στο ντοκιμαντέρ εξαιρετικά ανησυχητικές. Η ασφάλεια και ευημερία των παιδιών είναι ύψιστης σημασίας για την Louis Vuitton. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην προάσπιση αυτού του αγώνα» δήλωσε από την πλευρά του ο Michael Burke, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον γαλλικό οίκο μόδας.


Πηγή