Όταν οι γυναίκες φτάσουν τα 40 πρέπει να αρχίσουν να παρακολουθούν το σώμα τους και να προσέχουν τα σημάδια διάφορων ασθενειών που μπορεί να εμφανιστούν σε αυτή την ηλικία. Παρόλα αυτά οι η εστίαση στην υγεία δεν είναι πρωταρχικό μέλημα, με αποτέλεσμα να παραβλέπουν τα συμπτώματα και έτσι η θεραπεία να γίνεται πιο δύσκολη.

Το σώμα μας έχει σχεδιαστεί για να μας προειδοποιεί όταν υπάρχει κάποιο είδος ασθένειας. Εμείς είμαστε υπεύθυνες για την κατανόηση των σημάτων και την αναζήτηση κατάλληλων ιατρικών συμβουλών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικές προειδοποιήσεις για την υγεία που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα που εισέρχεται στην ηλικία των 40 ετών.

Δυσκολία στη σύλληψη. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι οι πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος αρχίζουν να μειώνονται στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Η μείωση της γονιμότητας συνδέεται ιδανικά με τη μειωμένη συχνότητα της ωορρηξίας, τη μείωση του αυχενικού υγρού, την κακή ποιότητα των ωαρίων και την αύξηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, μερικές φορές δεν είναι μόνο αυτά τα ζητήματα. Αφού έχετε πατήσει τα 40 η αιτία της στειρότητας μπορεί να διαφέρει. Μια ορμονική ανισορροπία, ο όγκος ή η κύστη μπορεί να είναι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολία στο να μείνετε έγκυος.

Απώλεια μαλλιών. Η απροσδόκητη απώλεια μαλλιών είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε μόλις φτάσετε τα 40. Είναι συνηθισμένο να χάνετε καθημερινά 50 έως 100 τρίχες. Ωστόσο η υπερβολική απώλεια μαλλιών μπορεί να υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το άγχος και ο τοκετός είναι βασικοί λόγοι για την υπερβολική τριχόπτωση. Μια από τις κοινές αιτίες της τριχόπτωσης είναι η έλλειψη σημαντικών θρεπτικών ουσιών. Η απώλεια μαλλιών μπορεί επίσης να συμβεί εξαιτίας ανεπάρκειας βιταμίνης D. Οι ορμονικές ανισορροπίες (που προκαλούνται μερικές φορές λόγω της πρόσληψης αντισυλληπτικών) μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε σοβαρή απώλεια μαλλιών.

Αύξηση βάρους. Μια ξαφνική μη φυσιολογική αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να επισημάνει διάφορα προβλήματα υγείας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ασκείστε ή ακόμα και πόσο καλή είναι η διατροφή σας, εάν αντιμετωπίσετε διαπιστώσετε εναλλαγές στο σωματικό σας βάρος τότε θα μπορούσε να οφείλονται σε ασθένειες όπως ο θυρεοειδής, η χοληστερόλη ή ο διαβήτης.

Υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν είστε υπέρβαρες ή ακολουθείτε μια ορμονική θεραπεία μπορεί να είναι κάποιοι λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα έχει υψηλή αρτηριακή πίεση. Ορισμένα χάπια διατροφής και αντικαταθλιπτικά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε προβλήματα υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού, το άγχος και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας έχουν επίσης συσχετιστεί με την υπέρταση.

Κόπωση. Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μεταξύ των γυναικών που είναι 40 ετών είναι η κόπωση. Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα θέματα υγείας που σηματοδοτούν την ίδια την κόπωση ως ένα από τα σημάδια της. Τα προβλήματα του θυρεοειδούς είναι εξαιρετικά κοινά. Το κατάλληλο φάρμακο θυρεοειδούς μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε αυτή τη διαταραχή. Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια πολύπλοκη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από κούραση. Αν και η αιτία είναι άγνωστη, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αρκετές ιατρικές εξετάσεις για να μάθετε τον τελικό ένοχο. Η αναιμία και ο διαβήτης προκαλούν επίσης κόπωση.

Μειωμένη όραση. Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τους οποίους η όραση επηρεάζεται μετά από 40 έτη είναι η διατροφική ανεπάρκεια. Ανεπάρκεια βιταμινών Α, C και Ε και ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε θολή όραση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι απαραίτητες για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της ωχράς κηλίδας.

govastileto.gr





Πηγή