Η Renault F1 Team ανακοίνωσε τα πλάνα της να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δυναμική της εν όψει του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. H γαλλική ομάδα επέστρεψε στη δράση το 2016 και έκτοτε κάνει αλματώδη πρόοδο κάθε χρονιά, τερματίζοντας 4η την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το νέο οδηγικό ντουέτο της στην F1, που απαρτίζεται από τους Nico Hülkenberg (3η χρονιά στην ομάδα) και Daniel Ricciardo (με 7 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα).

Από το 2016, οπότε και η γαλλική φίρμα επανήλθε ενεργά στη δράση της F1, έχει επενδύσει σημαντικά στις τεχνικές της εγκαταστάσεις στο Enstone της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και στο Viry-Châtillon, στη Γαλλία. Στο Enstone, η ομάδα έχει σημαντικά αναβαθμίσει τις δυνατότητες παραγωγής με εξελιγμένα μηχανήματα που περιλαμβάνουν και δύο νέες μηχανές Breton, αεροδυναμικό τούνελ, εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών των κιβωτίων ταχυτήτων, ένα διευρυμένο γραφείο σχεδιασμού, καθώς και ένα υπερσύγχρονο επιχειρησιακό δωμάτιο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Παράλληλα, το ανθρώπινο δυναμικό στο Enstone έχει διπλασιαστεί από το 2016. Στο Viry, το κέντρο εξέλιξης κινητήρων έχει πλήρως αναβαθμιστεί και εκσυγχρονιστεί ώστε να παρακολουθεί και να εξελίσσει καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν τον κινητήρα του μονοθεσίου, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επιστέγασης νέων γραμμών συναρμολόγησης κινητήρων, τμημάτων ποιοτικών ελέγχων καθώς και αυτοματοποιημένη αποθήκη ανταλλακτικών.

Με γερά θεμέλια τεχνικών και ανθρωπίνων πόρων, ο Cyril Abiteboul, Γενικός Διευθυντής της ομάδας, υπογράμμισε το στόχο της να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δυναμική της για το 2019.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.grΠηγή