Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2019, δύο ιστορικά ονόματα των αγώνων αυτοκινήτου, οι Sauber και Alfa Romeo, επιστρέφουν δυναμικά με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Kimi Räikkönen και τον νεαρό  Antonio Giovinazzi να οδηγούν για την Alfa Romeo Racing.

Μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυση της, στις 24 Ιουνίου του 1910, η Alfa Romeo πραγματοποίησε το ντεμπούτο της σε επίσημο αγώνα, κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα της Modena. Από τότε ο θρύλος της Μιλανέζικης φίρμας δημιουργήθηκε μέσα από σειρά νικών και διακρίσεων σε αγώνες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αγώνων της Formula 1.

Για το 2019, τα μονοθέσια της Alfa Romeo Racing θα φέρουν το Quadrifoglio, το τετράφυλλο τριφύλλι, το οποίο από το 1923 συνοδεύει τα αγωνιστικά, αλλά και τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας.

Η συνεργασία της Sauber με την Alfa Romeo, ως ονομαστικό χορηγό, ξεκίνησε το 2018. Την περασμένη χρονιά η ομάδα έκανε συνεχή πρόοδο τερματίζοντας στην 8η θέση. Η συνεργασία πλέον επεκτείνεται, με τη διοίκηση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Sauber να παραμένει αμετάβλητο. Η Alfa Romeo Racing, έχει σαν στόχο την κατάκτηση καλών αποτελεσμάτων στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο επικεφαλής της ομάδας κ. Frédéric Vasseur, δήλωσε:

«Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το 2019 θα συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, ως «Alfa Romeo Racing». Μετά την έναρξη της συνεργασίας μας με την Alfa Romeo το 2018, η ομάδα έκανε τρομερά βήματα προόδου σε τεχνικό, εμπορικό και αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό έδωσε μεγάλο κίνητρο σε όλα τα μέλη της ομάδας και η σκληρή δουλειά φάνηκε στα αποτελέσματα. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη βελτίωση σε κάθε επίπεδο, με το πάθος μας για τους αγώνες και την τεχνολογία να μας οδηγεί».

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.grΠηγή