Η σχέση μας με τοξικούς ανθρώπους

Πολλές φορές η ζωή μας γίνεται «άνω κάτω» λόγω συγκεκριμένων τοξικών ατόμων. Η σχέση μας με αυτά τα άτομα δεν επηρεάζει μόνο την διάθεσή μας όταν είμαστε μαζί τους αλλά και όλη μας την καθημερινότητα. Μπορεί να αναπτύξεις αγχώδη διαταραχή ή ακόμη και κατάθλιψη από τις τοξικές σου σχέσεις με άλλα άτομα. Στην πραγματικότητα όμως, τα άτομα αυτά είναι που χρειάζονται οπωσδήποτε μία επίσκεψη στον ψυχολόγο.

Ότι δεν δείχνεις την κακή ψυχολογία σου δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει

Γίνεται να ακούγεσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση αλλά να έχεις αγχώδης διαταραχή. Γίνεται να χαμογελάς, να κάνεις αστεία και να έχεις κατάθλιψη. Γίνεται να τα «έχεις όλα» (φαινομενικά) και στην πραγματικότητα να μην νιώθεις τίποτα. Είναι σημαντικό να μην παίρνουμε πράγματα ως δεδομένα και να αφιερώνουμε πάντα χρόνο στο να ακούσουμε και να καταλάβουμε τα κοντινά μας πρόσωπα. Όσο «μια χαρά» και εάν δείχνουν.

Μπορείς να καταλάβεις από μία απλή διαφωνία εάν ο άλλος είναι τοξικός

Μια απλή διαφωνία μπορεί να «πει» πολλά για την σχέση σου με άλλα άτομα. Μία διαφωνία με έναν τοξικό σύντροφο/φίλο, όσο απλή και αθώα και να είναι, ακόμη και να είναι για εντελώς άσχετο θέμα, θα γιγαντωθεί σε μεγάλο τσακωμό και πρόβλημα. Μία διαφωνία με τον ιδανικό σύντροφο/φίλη, ακόμη και εάν είναι για λεπτά ζητήματα, θα γίνει υγιής και εποικοδομητική συζήτηση για να λύσετε μαζί ότι πρόβλημα έχετε και να γίνει καλύτερη η όποια σχέση σας.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ