Ψωμί ολικής αλέσεως: Το ψωμί ολικής αλέσεως όχι μόνο δεν παχαίνει όπως το άσπρο ψωμί αλλά μπορεί και να σε αδυνατίσει. Αποτελεί συνδυασμό σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών, ο οποίος είναι ιδανικός για τη διατήρηση του σακχάρου σε σταθερά επίπεδα ενώ παράλληλα παρεμποδίζει τη συνεχή έκκριση ινσουλίνης που ευθύνεται για την αποθήκευση λίπους.

Πράσινο τσάι: Περιέχει κατεχίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν την απώλεια λίπους κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς.

Πορτοκάλια: Ένα πορτοκάλι περιέχει μόλις 56 θερμίδες και βρίσκεται στη λίστα με τις 38 τροφές που περιέχουν το μεγαλύτερο δείκτη κορεσμού. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι ίνες του πορτοκαλιού καταπολεμούν το λίπος.

Τόνος: Πέρα από μια άριστη πηγή πρωτεΐνης, ο τόνος ρίχνει τα επίπεδα της λεπτίνης αυξάνοντας το μεταβολισμό και οδηγώντας σε αποτελεσματικότερες καύσεις λίπους.

Σαρδέλα: Περιέχει τα λεγόμενα “καλά λιπαρά”. Η αντικατάσταση λιγοστών γραμμαρίων λιπαρών με την ίδια ποσότητα ιχθυέλαιου μπορεί να οδηγήσει από μόνη της στην απώλεια βάρους.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά στη γρηγορότερη απώλεια βάρους. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα δοκίμασε να συνδυάσεις το ασβέστιο με πρωτεϊνη γάλακτος. Εναλλακτικά, αν δε σου αρέσει το γιαούρτι προτίμησε άπαχο γάλα.

Φυστίκια: Οι ξηροί καρποί είναι γνωστό ότι παχαίνουν, έρευνες όμως έδειξαν ότι τα φυστίκια ρίχνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα και δεν ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου. Επιπλέον, αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, συνδυασμός που έχει αποδειχτεί ότι κόβει την όρεξη.

Νερό: Μπορεί το νερό να μην καίει λίπος, η αφυδάτωση όμως επιβραδύνει το μεταβολισμό και εμποδίζει την απώλεια θερμίδων.Πηγή