Η βέσπα της Gogoro είναι ό,τι πιο cool στη δίτροχη μετακίνηση

Η ταϊβανέζικη Gogoro έχει έτοιμο ένα νέο σκουτεράκι, ακόμα μικρότερο και πιο ευέλικτο απ’ ό,τι έχει παρουσιάσει ως τα σήμερα.

Viva το λέει, κυκλοφορεί ήδη στην Ταϊβάν και στις υπόλοιπες αγορές από το 2020, με τιμή-έκπληξη στα 1.650 ευρώ (1.800 δολάρια).

Με βάρος 80 κιλών, το πανάλαφρο Viva προορίζεται αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις, αντικαθιστώντας δηλαδή τα σκουτεράκια των 50-100 κυβικών ως εναλλακτική και οικολογική πρόταση.

Με αυτονομία στα 85 χιλιόμετρα, το Viva έχει την καινοτομία πως αλλάζεις την μπαταρία του αντί να τη φορτίζεις. Στην Ταϊβάν υπάρχουν ήδη 1.400 σταθμοί της Gogoro για άμεση αντικατάσταση μπαταρίας, μια μπαταρία που χρησιμοποιεί τις ίδιες κυψέλες της Panasonic που συναντάμε και στο Tesla Model 3!

Και βέβαια το Viva είναι «εντελώς παραμετροποιήσιμο», όπως το είπε ο γενικός διευθυντής της Gogoro, Horace Luke, «με πάνω από 100 αξεσουάρ για να μη μοιάζει το δικό σου με κανένα».

Παρά το μικρό του μέγεθος, έχει αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων και το πιο τρελό, πιο παιχνιδιάρικο look εκεί έξω.

Η Gogoro κυκλοφόρησε το πρώτο της σκούτερ το 2015 και έχει πλέον έναν μικρό στόλο στα χέρια της. Έχει διεκδικήσει μάλιστα ένα καλό μερίδιο της ταϊβανέζικης αγοράς και πλέον σκοπεύει να ανοιχτεί και στον υπόλοιπο κόσμο.

newsbeast.gr

Πηγή