Το έγκλημα και η δολοφονία της γυναίκας σόκαρε την Ηλεία και ολόκληρη τη χώρα. Με τον δράστη να δηλώνει ανήξερος και στο τέλος να ομολογεί…

Η στυγερή δολοφονία της γυναίκας στην Ηλεία, παρέμενε για μήνες ανεξιχνίαστη. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε και ο 50χρονος δράστης αναγκάστηκε να περιγράψει στους αστυνομικούς, το κίνητρο και το σχέδιο για να βγάλει από τη μέση την κουνιάδα του. Ήταν Σεπτέμβριος του 1980, όταν ολόκληρη η χώρα «πάγωνε» από την είδηση.

«Αφήστε μας ρε παιδιά να κάνουμε τη δουλειά μας», φώναζε κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος ο 50χρονος δράστης στους παρευρισκόμενους, την ώρα που ξέθαβε το πτώμα με τα ίδια του τα χέρια.  Ένα ασύλληπτο και ιδιαίτερης αγριότητας φονικό έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 1980 στην Ολυμπία της Πελοποννήσου, με τον 50χρονο αγρότη να σκοτώνει την κουνιάδα του (αδερφή της γυναίκας του), πνίγοντάς την αρχικά με τα χέρια του και μετά κόβοντας την καρωτίδα της, γιατί όπως είπε, θα έγραφε την περιουσία της στους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Η άτυχη γυναίκα καταγόταν και εκείνη από την Ολυμπία, αλλά έμενε μόνιμα στην Αθήνα. Δεν είχε παντρευτεί, ήταν 60 ετών και καλοστεκούμενη, έχοντας όμως τρομερά μεγάλη περιουσία για την εποχή. Διέθετε 30 εκατομμύρια δραχμές, κτήματα στο χωριό, ένα διώροφο σπίτι στην Αθήνα και ένα μεγάλο οικόπεδο στην πρωτεύουσα.

Είχε προσηλυτιστεί στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, και καθώς δεν είχε παιδιά, είχε αποφασίσει να τους αφήσει την περιουσία της, κάτι όμως που έμαθε ο κουνιάδος της. Όταν η γυναίκα πήγε στο χωριό για διακοπές, ο δράστης την παρότρυνε να πάνε να της δείξει στα κτήματα κάποια πράγματα που έπρεπε να έχει υπόψιν της.

Όπως – πολύ μετά το έγκλημα- είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, λογομάχησαν και η κουνιάδα του τον πρόσβαλε και αμφισβήτησε την πατρότητα των παιδιών του: «Θόλωσε το μυαλό μου. Την έριξα κάτω και τη στραγγάλισα με τα χέρια μου», ομολόγησε στην προανάκριση. Η γυναίκα όμως δεν είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, οπότε ο δράστης πήγε στην αποθήκη και πήρε τον κόφτη για τους βάτους, με τον οποίο της τράβηξε τρεις μαχαιριές στο λαιμό, κόβοντάς της, την καρωτίδα. Στη συνέχεια την έθαψε στο διπλανό χαντάκι.

Φυσικά δεν ομολόγησε το έγκλημά του, αλλά άφησε να πιστεύουν πως ήταν αγνοούμενη. Η ξαδέρφη της, τη δήλωσε στην αστυνομία ενώ πήγε στην εισαγγελία Ηλείας, καταθέτωντας ότι θα μπορούσε να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Τότε η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες, που τράβηξαν κοντά στους 7 μήνες. Σύμφωνα με το mixanitouxronou.gr, o αγρότης καταδικάστηκε σε ισόβια.agrinio24.gr