Ορισμένοι το βρίσκουν αηδιαστικό κι άλλοι αναφωνούν με ενθουσιασμό «Επιτέλους!». Η νέα τάση θέλει τις γυναίκες να μην ξυρίζουν πλέον τα πόδια και τις μασχάλες τους.

Ζούμε στον 21ο αιώνα, όπου πολλά ταμπού και κοινωνικοί κανόνες αμφισβητούνται πλέον, ειδικά όσον αφορά στην εικόνα του σώματος και τους τρόπους παρουσίασης των γυναικών στο κοινό. Εξάλλου, ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία και δεν θα έπρεπε να υπάρχει πίεση για να συμμορφωνόμαστε με τα μη ρεαλιστικά πρότυπα. Και το τελευταίο παράδειγμα της κατάργησης των φραγμών είναι το ξύρισμα.

Η νέα τάση ονομάζεται #januhairy (από τις λέξεις Ιανουάριος και τριχωτό) και οι γυναίκες από όλο τον κόσμο δεν διστάζουν να συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα δημοσιεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με τα τριχωτά μέρη του σώματός τους.

Εκτός από το #januhairy, χρησιμοποιούν επίσης hashtags όπως #bodyhairdontcare και #womenwithbodyhair. Και στις λεζάντες των φωτογραφιών πολλές εξηγούν γιατί σταμάτησαν το ξύρισμα.

Κάποιες εξ αυτών, λένε ότι τους έδωσε μια μεγάλη ώθηση στην αυτοπεποίθησή τους, ενώ άλλες το κάνουν απλά για να αγκαλιάσουν την φύση του σώματός τους.

«Άφησα τις τρίχες μου να μεγαλώσουν για μια παράσταση τον Μάιο του 2018» γράφει η ιδρυτής του λογαριασμού στο Instagram @janu_hairy σε πρόσφατη ανάρτησή της. «Υπήρχαν κάποια μέρη που αποτέλεσαν πρόκληση για μένα και άλλα που πραγματικά μου άνοιξαν τα μάτια στο ταμπού των τριχών στο σώμα μιας γυναίκας. Μετά από μερικές εβδομάδες, άρχισα να το συνηθίζω. Άρχισε να μου αρέσει η φυσική τρίχα. Και άρχισε επίσης να μου αρέσει και η έλλειψη ενοχλητικών περιστατικών με το ξύρισμα».

Μία άλλη έγραψε: «Η καταγωγή μου είναι κατά το ήμισυ από τον Λίβανο, άρα είμαι τριχωτή από την φύση μου. Όταν ξυρίζομαι, οι τρίχες βγαίνουν μέσα σε μερικά λεπτά. Είναι πραγματικά άσκοπο και χάσιμο χρόνου για μένα. Οπότε αποφάσισα να σταματήσω να ξυρίζομαι γιατί απλά δεν με ωφελούσε πλέον».

Θα το τολμήσετε ή όχι;

 

iefimerida.grΠηγή