Δρόμοι, πεζόδρομοι και πλατείες πλημμύρισαν. Κάτοικοι περιοχών που είχαν πληγεί από τον «Ντάνιελ» τον περασμένο Σεπτέμβριο, έμειναν ξάγρυπνοι, αγωνιώντας για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας.

Στην πόλη της Καρδίτσας τα νερά μπήκαν μέσα στα καταστήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας εργαζόμενοι έπιασαν τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες. Καθάρισαν με λάστιχα τις τζαμαρίες, έβγαλαν τις μοκέτες στον ήλιο.

Η κακοκαιρία Γκόρι «χτύπησε» το νότιο Πήλιο. Σε Ζαγορά, Μηλιές και άλλα χωριά δρόμοι και σοκάκια πλημμύρισαν.

Οι κάτοικοι είχαν λάβει από νωρίς μήνυμα από το 112 για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Στον Λημνιώνα Πηλίου πενταμελής οικογένεια Ισραηλινών εγκλωβίστηκε σε παραθεριστική κατοικία και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για την μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

Ζημιές από την πτώση δέντρων προκλήθηκαν σε αυτοκίνητα και πεζοδρόμια στη Σκόπελο, όπου μαζί με τη Θεσσαλία, έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος βροχής. 119 χιλιοστά στη Γλώσσα Σκοπέλου, 117 στην πόλη της Καρδίτσας. Τα 80 χιλιοστά βροχής έφθασε και το Βούζι Φθιώτιδας και η Ζαγορά Πηλίου.

Χιόνι μέσα στον Απρίλιο

Αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας έβαλαν ξανά τα λευκά τους, με την θερμοκρασία, μέσα στον Απρίλη, να κατρακυλάει κάτω από το μηδέν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χιόνι έπεσε στα ορεινά του νομού Φθιώτιδας στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ στο Περτούλι χιόνισε για πρώτη φορά Απρίλη μήνα έπειτα από 20 χρόνια.

Στη Βασιλίτσα Γρεβενών προκλήθηκε χιονοθύελλα, ενώ στα λευκά ντύθηκε και το Μέτσοβο Ιωαννίνων.megatv.com