Ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας, λίγο πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης του πολύνεκρου ναυαγίου 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, πέρυσι τον Ιούνιο. Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του ΚΚΕ δήλωσε: «Απρόκλητα τα ΜΑΤ χωρίς καμία αιτία δηλαδή επιτέθηκαν. Εγώ δεν χτύπησα πολύ, ευτυχώς τρία ράμματα έκανα»

«Η συγκάλυψη να σταματήσει πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη το έγκλημα αυτό πρέπει να βρει τους ενόχους. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους το οφείλουμε στις ψυχές των ανθρώπων αυτών που χάθηκαν», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς».

Το δικαστήριο απέσυρε τις κατηγορίες για τους 9 Αιγύπτιους που θεωρήθηκαν αρχικά ως υπαίτιοι της τραγωδίας. Απεφάνθη πως είναι αναρμόδιο να κρίνει την υπόθεση γιατί το ναυάγιο έγινε σε διεθνή ύδατα και όχι σε ελληνικά.

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι καθόλα ορθή. Πέραν των χωρικών υδάτων οι λοιπές θαλάσσιες ζώνες ανήκουν στα διεθνή ύδατα, αρμόδιο είναι το δικαστήριο της χώρας της σημαίας του πλοίου», δήλωσε ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος.

Το αλιευτικό «Adriana», υπερφορτωμένο με περισσότερους από 700 πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε στέλνοντας στον υγρό τάφο περισσότερους από 600 ανθρώπους που αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη. Είχαν επιβιβαστεί από το Τομπρούκ της Λιβύης και προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Διασώθηκαν μόλις 104.megatv.com