Tο καρπούζι τρώγεται με περισσότερους τρόπους και ποτέ δε χορταίνουμε να δοκιμάζουμε γεύσεις που κρύβουν μέσα τους όλα τα αρώματα του καλοκαιριού.
Μια δροσερή πρόταση για να απολαύσεις το καρπούζι είναι να φτιάξεις μαρμελάδα. Ο Τάσος Αντωνίου -aka Μαμά Πεινάω- έχει την τέλεια συνταγή για δροσερή μαρμελάδα καρπούζι, την οποία μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε 10 λεπτά και η συγκεκριμένη ποσότητα βγαίνει για 6 μερίδες.
Υλικά
6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
5 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα
25 γρ. τζίντζερ
αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι βανίλια
80 γρ. πηκτίνη (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
-Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
-Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
-Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
-Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.