Υλικά

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

3/4 φλιτζάνια ελιές χωρίς κουκούτσι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φύλλα

3 κουταλιές της σούπας ξίδι

Αλάτι

1 μικρό αγγούρι σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπας μέλι

5 ντομάτες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

113 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση

55 γραμμάρια τυρί φέτα

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις 6 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ελιές και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 7 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αγγούρι με 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι και αλάτι.

Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τις ντομάτες με την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι. Όταν είναι έτοιμη η σούπα αλατοπιπερώνουμε και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, και το τυρί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

govastileto.gr



Πηγή