Φτιάξτε εύκολα κι απλά λαχταριστά καναπεδάκια με μους σολομού και εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Υλικά

225 γραμμάρια καπνιστό σολομό

100 γραμμάρια τυρί κρέμα

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

75 γραμμάρια μαγιονέζα

11 γραμμάρια ζελατίνα

125 ml κρασί άσπρο

Χυμός από μισό λεμόνι

Λίγο αγγουράκι

Λίγος άνηθος

Αλάτι

Πιπέρι

2 αγγούρια μικρά ή ένα μεγάλο

1 συσκευασία ψωμάκια καναπέ ή 1 μπακέτα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.

Ρίχνουμε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνουμε για τρεις ώρες.

Όταν πήξει, θα ξεφορμάρουμε τη βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ.

Στη συνέχεια κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και βάζετε από πάνω με κορνέ τη μούς σολομού. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα ψωμάκια καναπέ.

govastileto.gr

Πηγή