Υλικά

2 συσκευασίες κανελόνια

1 κιλό σπανάκι

1 κολοκυθάκι

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

2 ξερά κρεμμύδια

½ ματσάκι άνηθο

½ κιλό ανθότυρο

150 γρ. ροκφόρ

300 γρ. τριμμένο πεκορίνο

1 κιλό χυμό ντομάτας

½ κούπα ελαιόλαδο

1 μικρό γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τα ξερά κρεμμύδια και τρίψτε το κολοκυθάκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και τα κολοκυθάκια. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τον άνηθο και σπάστε πάνω στο μείγμα με τα χέρια σας το ανθότυρο και το ροκφόρ. Προσθέστε μια ιδέα πεκορίνο και λίγο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα ξερά κρεμμύδια. Έπειτα προσθέστε τον χυμό ντομάτας, αφήστε τον λίγο να εξατμιστεί και αλατοπιπερώστε. Αδειάστε σε ένα ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας. Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα του σπανακιού και καλύψτε τα με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Έπειτα περιχύστε τα με το γάλα και το πεκορίνο. Σκεπάστε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε για δεκαπέντε λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς. Έπειτα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε το για άλλα δέκα λεπτά.

vita.gr

agrinio24.gr