Παράλληλα, η 19χρονη Ζωή Καράγγελου, διεκδικεί άλλα δύο, σε Acrobatic Routine και Ελεύθερο Ομαδικό, ενώ αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως “σολίστ” σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση επιπέδου Γυναικών και πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις σε Τεχνικό Σόλο (6η στην Ευρώπη) και Ελεύθερο Σόλο (7η).

Η Καράγγελου μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, τόσο για τα ομαδικά αγωνίσματα, όσο και για το σόλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Μετά το Παγκόσμιο της Ντόχα και την ατυχία του αποκλεισμού του Ομαδικού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν δύσκολο να μαζευτούμε. Αλλά είπαμε πως δεν θα τα παρατήσουμε και δε θα το αφήσουμε έτσι απλά. Και με πολλή δουλειά, τελικά, καταφέραμε και το πήραμε αυτό το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο Τεχνικό. Για εμάς αυτό σημαίνει κάτι. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές οι οποίες να είναι δύσκολο να σηκωθείς, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι για το οποίο πάντα θα ελπίζεις. Το θέλαμε πολύ και το παλέψαμε. Είμαστε πολύ περήφανες που το καταφέραμε και συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι.

Στο Τεχνικό Σόλο, ήταν ο πρώτος μου τελικός σε επίπεδο Γυναικών και μπορώ να πω πως είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό. Η αλήθεια είναι πως είχα φανταστεί αλλιώς τα πράγματα και έγινε μια ατυχία με την τελευταία μου άσκηση και μηδενίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσω δυσκολία. Δεν πειράζει, όμως, ο αθλητισμός έχει και τις άτυχες και τις καλές στιγμές του. Σίγουρα, μέσα από αυτό έχω πάρει μαθήματα και συνεχίζω να παίρνω και πάμε με ψηλά το κεφάλι για τα επόμενα αγωνίσματα. “Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”. Αυτήν τη φράση την έχω βαθιά μέσα μου και με βοηθάει να σηκώνομαι σε τέτοιες στιγμές και να προχωράω. Σίγουρα θα είναι μια στιγμή που θα θυμάμαι, μπορεί κακή, αλλά ταυτόχρονα μια καλή ανάμνηση. Θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριές μου Ναταλία Τσερνέτσκα και Νάστια Γκούτσεβα, που με την πολύτιμη βοήθειά τους κατάφερα να αγωνιστώ και να πάρω την 6η θέση. Αρκετά αξιοπρεπής, θεωρώ, ότι είναι και η εμφάνιση με την 7η θέση στο Ελεύθερο Σόλο. Παίρνω συνεχώς εμπειρίες και προχωρώ».//Α.ertsports.gr