Πείραξα λίγο την παραδοσιακή καρμπονάρα, την προτείνω πιο ελαφριά και γευστική, χωρίς κρέμες γάλακτος και άλλα μη απαραίτητα υλικά.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια μπέηκον
  • 200 γραμμάρια πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια μακαρόνια ριγκατόνι
  • 300 γραμμάρια μπουκετάκια μπρόκολο
  • 4 αυγά
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίστε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο πράσο, το μπέηκον σε κομμάτια και το ψιλοκομμένο σκόρδο -Αφήστε να σκορπίσει αρώματα
  • Στο μεταξύ, σε καυτό και αλατισμένο νερό βράστε τα ριγκατόνι al dente
  • Πριν τα μακαρόνια, βράστε σε αυτό το νερό το μπρόκολο για 2 λεπτά
  • Σουρώστε τα μακαρόνια και το μπρόκολο ξεχωριστά -Μη πετάξετε το νερό
  • Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια και την τριμμένη παρμεζάνα να γίνει μια ωραία κρέμα
  • Στο βαθύ τηγάνι ρίξτε τα ριγκατόνι και στη συνέχεια αυτή την κρέμα -Σιγοβράστε για λίγο, αναμείξτε απαλά, προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και επιπλέον παρμεζάνα και γευθείτε την υπέροχη αυτή καρμπονάρα!

iefimerida.gr



Πηγή