Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης αποτελούν ένα από τα ζευγάρια της εγχώριας showbiz που αποδεικνύουν ότι ο γάμος αλλά και η… επαγγελματική συνεργασία δεν σκοτώνουν τον έρωτα!

Ο οικοδεσπότης και η οικοδέσποινα της πρωινής εκπομπή Στη Φωλιά των ΚουΚου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στο ένθετο Page 2 και μίλησαν για τη συνεργασία τους, περιέγραψαν πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ ο Κρατερός αναφέρθηκε εκτενώς στη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε τον προηγούμενο χρόνο.

Η πλειονότητα των ζευγαριών που έκαναν μαζί εκπομπή χώρισε. Επηρέασε η συνεργασία σας τον γάμο σας;

Κατερίνα: Με τον Κρατερό αποφασίσαμε να δουλέψουμε μαζί γιατί έχουμε κοινό τρόπο σκέψης και αρχές. Νομίζω ότι αν δημιουργούνταν πρόβλημα στον γάμο μας, δεν θα είχε σχέση με την δουλειά. Και μπορεί αυτό που λες στην τηλεόραση να ισχύει, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα ζευγάρια που είναι στην ίδια δουλειά και δεν έχουν χωρίσει.
Κρατερός: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η καθημερινή τριβή μπορεί να είναι αιτία για να μην πάει καλά μια σχέση. Προφανώς δεν ήταν καλά τα πράγματα και η πιο στενή επαφή έβγαλε το πρόβλημα προς τα έξω. Και εδώ που τα λέμε, θα μπορούσαμε να βγάλουμε ασφαλή στατιστικά συμπεράσματα αν είχαμε ένα δείγμα 200 ανθρώπων. Στην τηλεόραση τα ζευγάρια που ξέρουμε και έκανα μαζί εκπομπή είναι ελάχιστα, οπότε και το δείγμα είναι πολύ μικρό.

Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας αυτά τα δέκα χρόνια που είστε μαζί;

Κρατερός: Η ζωή μας άλλαξε πολύ με τον ερχομό των παιδιών. Διότι στα δύο χρόνια της σχέσης μας ήρθε η Αέλια και μόλις μεγάλωσε και αυτονομήθηκε ήρθε και ο Αρίωνας. Είμαι τόσο ευγνώμων και ευτυχής γι’ αυτά τα δύο πλάσματα που, χωρίς να υποτιμώ όσα έγιναν πριν, θεωρώ ότι η ζωή μου ήταν λιγότερο ενδιαφέρουσα και λιγότερο ουσιαστική πριν αποκτήσουμε οικογένεια με την Κατερίνα. Είναι άδικο να συγκρίνεις τη μια περίοδο με την άλλη, αλλά η ζωή μου χωρίς τα παιδιά μού φαίνεται πολύ μακριά.
Κατερίνα: Τώρα κάνεις αυτή την ερώτηση σε μια μαμά δύο παιδιών. Όταν μια γυναίκα αποκτά παιδιά, όλο της το είναι περιστρέφεται γύρω από αυτά. Υπάρχουν στιγμές εξάντλησης, εικοσιτετράωρα χωρίς ύπνο, αλλά όταν ένας άνθρωπος γίνεται γονιός, συμβαίνει κάτι μαγικό στη ζωή του. Υπάρχουν πολλές στιγμές που κοιτάζω τα παιδιά μου και δεν πιστεύω ότι είναι δικά μου.

Κρατερέ, φαντάζομαι ότι η προηγούμενη χρονιά θα ήταν πολύ δύσκολη για σένα, γιατί αντιμετώπισες ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Είχα μια περιπέτεια με την υγεία μου που τελικά ήταν πιο σοβαρή απ’ ό,τι πίστευα. Στην αρχή νόμιζα ότι είχα πάθει οσφυαλγία, ένα πιο σοβαρό λουμπάγκο δηλαδή, αλλά ήταν κάτι πολύ πιο σοβαρό που έχρηζε μακροχρόνιας και εντατικής θεραπείας. Αναγκάστηκα να αποχωρήσω και από την παράσταση στην οποία έπαιζα τότε αλλά και από την εκπομπή και να πάρω κορτιζόνη για ένα μήνα. Αυτό, βέβαια, είχε διάφορες επιπτώσεις, γιατί η μακροχρόνια χρήση κορτιζόνης, όταν δεν μπορείς να κινηθείς, παραλύει τους μυς. Έπρεπε, λοιπόν, ουσιαστικά να ξαναμάθω να περπατάω.

Είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να αθλείται, να χορεύει, να βρεθεί κάποια στιγμή να κινείται μόνο για να αυτοεξυπηρετείται. Αυτό, βεβαίως, με έκανε να καταλάβω κάτι που είχα ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά δεν του είχα δώσει μεγάλη σημασία: να προσέχω τον εαυτό μου. Διότι όλοι μας έχουμε συνηθίσει να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και να καταπονούμε τον εαυτό μας, μέχρι που κάποια στιγμή ο οργανισμός μας δεν αντέχει. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα κάνω θέατρο φέτος. Θέλω να δυναμώσω πρώτα τον οργανισμό μου, ώστε να είμαι, όταν επιστρέψω όπως θέλω να είμαι.

Ο Γιώργος Λιάγκας είχε πει ότι η πρώην σύζυγός του τον κλωτσούσε κάτω από το τραπέζι όταν αισθανόταν ότι έλεγε κάτι που δεν έπρεπε. Συμβαίνει το ίδιο και με σας;

Κρατερός: Όπως είναι ο πάγκος που καθόμαστε είναι πολύ δύσκολο να κλωτσήσουμε ο ένας τον άλλον, γιατί υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που μας εμποδίζουν. Δεν ξέρω τι γίνεται με άλλα ζευγάρια, αλλά αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι άγνωστες σε εμάς κι αυτό δεν έχει να κάνει με την εκπομπή.
Κατερίνα: Δεν κλωτσάμε ο ένας τον άλλον, δηλαδή, έτσι κι αλλιώς!

Κρατερός: Οπότε γιατί να το κάνουμε στην εκπομπή; Θα σου δώσω όμως ένα αποκλειστικό: υπάρχουν μέρες που κλωτσάω τον Στέφανο Κωνσταντινίδη, που είναι κοντά στο δεξί μου πόδι, οπότε μου είναι πιο εύκολο.

Κατερίνα, υπήρχαν εντάσεις όταν συνεργάστηκες με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου;

Αυτό που συνέβη τη χρονιά που συνεργάστηκα με την Κωνσταντίνα ήταν ότι υπήρχε ένα κλίμα που δεν ήταν φιλικά διακείμενο προς εμένα. Αυτό με έκανε να ζήσω κάτι που όσοι το έχουν βιώσει ξέρουν πόσο άσχημο είναι και δεν θέλουν να το ξαναζήσουν: να μη πηγαίνω με κέφι στην δουλειά μου! Αυτό ήταν που δεν μου άρεσε, γιατί τώρα, που έρχομαι στο στούντιο στις εξίμισι το πρωί, είμαι με το χαμόγελο και με φουλ τα γκάζια.

Ωστόσο, ήταν πολύ διδακτική εκείνη η χρονιά για εμένα, γιατί με βοήθησε να αξιολογήσω καλύτερα κάποια πράγματα και να προχωρήσω πολύ μπροστά! Όχι, δεν ήταν ευχάριστη η χρονιά εκείνη, αλλά διατήρησα την ψυχραιμία μου και διαχειρίστηκα όλο αυτό που συνέβαινε, νομίζω, με αξιοπρέπεια. Έτσι ξεκίνησα και έτσι ολοκλήρωσα εκείνη τη χρονιά.Πηγή