Νέα τηλεφωνική απάτη με τη μέθοδο της διαρροής ρεύματος σημειώθηκε στην Κατερίνη. Οι «αετονύχηδες» άρπαξαν 79.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα.

Η τηλεφωνική απάτη που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου σε βάρος γυναίκας στην Κατερίνη, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της περιοχής.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συνεργός του τηλεφώνησε στη γυναίκα, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ και ισχυρίστηκε ότι δήθεν υπάρχει διαρροή ρεύματος στο σπίτι της και προκειμένου να προστατεύσει τα χρήματα και κοσμήματα που έχει στο σπίτι, την παρότρυνε να τα τυλίξει με αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσει σε ξύλινο τραπέζι του σπιτιού.

Στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα την είπε να αφήσει ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού και σε ανύποπτο χρόνο, ο δράστης πήρε τα χρήματα και τα κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 79.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου – αερίου με γεμιστήρα, καθώς και διάφορα κοσμήματα και ένα κλειδί οχήματος, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Κατασχέθηκε μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησε, καθώς και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται τόσο για την ταυτοποίηση του συνεργού του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά:

– Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που σας τηλεφωνούν και προσποιούνται διάφορες ιδιότητες.

– Μην αποκαλύπτετε αν έχετε στο σπίτι χρήματα, κοσμήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.

– Μην παραδίδετε χρήματα ή τιμαλφή σε κανέναν που εμφανίζεται δηλώνοντας οποιαδήποτε ιδιότητα.

– Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».



Πηγή