Oι καταναλωτές επιδίδονται σε έρευνα αγοράς, στο κυνήγι της καλύτερης τιμής πριν το σαρακοστιανό τραπέζι, με τον κόσμο να κατακλύζει την ιχθυαγορά από πολύ νωρίς το πρωί.

Όπως διαπιστώνουν, το κόστος για μια ακόμη χρονιά παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τους ιχθυοπώλες να υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι συγκρατούν όσο μπορούν τις τιμές, ώστε το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας να μην είναι τουλάχιστον ακριβότερο από πέρσι.

O Βασίλης Σίμος, πρόεδρος ιχθυαγοράς Βαρβάκειου δήλωσε: «O κόσμος έχει ξεκινήσει δειλά δειλά, κάνει την έρευνα αγοράς, κοιτάζει τις τιμές, συγκρίνει και προσπαθεί να βρει κάτι καλό, γιατί βλέπουμε ότι βάλλεται ο κόσμος τον τελευταίο καιρό».

Ενδεικτικά στην αγορά κάποιος θα βρει σκούρα γαρίδα εισαγωγής από 8 έως 12 ευρώ, κόκκινη γαρίδα εισαγωγής από 11 έως 14 ευρώ, καλαμάρια από 9 έως 11 ενώ, ενώ το φρέσκο χταπόδι κυμαίνεται από 16 έως 23 ευρώ.

Οι καταναλωτές, πάντως, εμφανίζονται διστακτικοί και όπως λένε, θα ψωνίσουν συγκρατημένα, με κύριο γνώμονα την τιμή.

«Τα ελέγχουμε όλα από την αρχή μέχρι το τέλος και όπου βρίσκουμε κάπου πιο φτηνό θα το πάρουμε», λέει καταναλωτής.

«Πικρή» γεύση φέτος ο παραδοσιακός χαλβάς

Στην ουρά για το αγαπημένο γλύκισμα της Σαρακοστής, τον παραδοσιακό χαλβά.

Η τιμή του εκλεκτού εδέσματος είναι και φέτος τσιμπημένη και οι καταναλωτές θα χρειαστεί να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη για να τους συντροφεύσει στο Σαρακοστιανό τραπέζι.

«Eχουμε τις κλασσικές γεύσεις του χαλβά, βανίλια, αμύγδαλο, κακάο που κυμαίνονται οι τιμές το ίδιο με πέρσι στο 11 και 80, μετά έχουμε χαλβάδες με κουβερτούρα και κράνμπερι που είναι 1 ευρώ παραπάνω, στα 12 και 80», δήλωσε καταστηματάρχης.

Η Βαρβάκειος Αγορά θα είναι ανοιχτή καθημερινά έως και την Καθαρά Δευτέρα.



megatv.com