Εύκολο / Προετοιμασία: 50΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 30΄

Ενα «μυστικό» που μοιράστηκε μαζί μας η κ. Κοκκίνη: Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα όπου βράζει το σταμναγκάθι, για να μείνει πράσινο.

Υλικά για 4 – 6 άτομ
2 κιλά κατσίκι, σε  6 – 8 κομμάτια

2 κιλά σταμναγκάθι, καθαρισμένο

2 κρεμμύδια ξερά, σε ψιλά καρέ

300 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 αυγά

χυμός από  1/2 – 1 λεμόνι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σε άλλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σταμναγκάθι και το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ρίχνουμε 250 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε  το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς.

Με μια κουτάλα ρίχνουμε σταδιακά από το ζουμί της κατσαρόλας στο αυγολέμονο και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υγρά.



Πηγή