Όπως επισημαίνουν από τον Ομοσπονδία, ,εε τη δίωξη αυτή επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και η διοίκηση του Νοσοκομεία Κεφαλονιάς για την απουσία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο οποίο έπρεπε να νοσηλεύονται οι ψυχικά πάσχοντες, στις πλάτες των εργαζομένων.

Αναφέρουν συγκεκριμένα από την ΠΟΕΔΗΝ:

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με επανειλημμένες παρεμβάσεις έγκαιρα είχε επισημάνει τους κινδύνους από την νοσηλεία ψυχικών πασχόντων στην παθολογική κλινική και είχε απαιτήσει την ανάπτυξη ψυχιατρικής κλινικής στην Πτέρυγα “ Βεργωτή” όπως είναι ο σχεδιασμός.  Δυστυχώς οι αρμόδιοι απέναντι σε αυτές τις παρεμβάσεις του Σωματείου όχι μόνο δεν πήραν μέτρα αντίθετα συνέχισαν την παράνομη παραμονή των ψυχικά πασχόντων στην παθολογική κλινική.

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τις δύο συναδέλφισσες που διώκονται και απαιτεί την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης των εργαζομένων που κάτω από δύσκολες συνθήκες δίνουν την μάχη για την λειτουργία του νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν οι ευθύνες όλων των αρμοδίων.

Στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου που διεκδικεί την ανάπτυξη ψυχιατρικής κλινικής προκειμένου να διασφαλιστεί η θεραπευτική αντιμετώπιση των ψυχικά πασχόντων σε ένα σωστό και ασφαλές περιβάλλον.

Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι το Υπ. Υγείας, η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου που κώφευσαν στις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου για το ζήτημα αυτό.

Σας κοινοποιούμε το σχετικό έγγραφο καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣΠηγή