Υλικά
175 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
55 γραμμάρια άμυλο πατάτας
150 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
200 γραμμάρια γιαούρτι
100 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Μειώνουμε την ταχύτητα επεξεργασίας στο ελάχιστο και προσθέτουμε το λάδι αργά, στη συνέχεια το γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ρυζιού με το baking powder και το άμυλο πατάτας και τα προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά, με μια σπάτουλα, με κινήσεις που ξεκινούν από κάτω προς τα πάνω. Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° για 50 λεπτά. Πάντα κάνουμε τη δοκιμή οδοντογλυφίδας και όταν είναι στεγνή, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Καλή απόλαυση!