Προετοιμασία: 20΄ Ψήσιμο: 50΄

Υλικά (για 9 μερίδες)

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα βούτυρο, μαλακωμένο + επιπλέον για το ταψί
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα sour cream ή crème fraîche
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.

Κοσκινίζουμε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη 1 κούπα από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη sour cream και τη βανίλια.

Τέλος, ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Αδειάζουμε τη μισή ζύμη μέσα στη φόρμα.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη 1/2 κούπα ζάχαρη που μας έμεινε, την κανέλα και τα καρύδια και αδειάζουμε τα 2/3 πάνω από τη ζύμη της φόρμας.

Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα-καρύδια που έμεινε. Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Σερβίρεται ζεστό.

kathimerini.gr

agrinio24.gr