Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 50΄ – 60΄

Υλικά (για 8 – 10 μερίδες)

  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα
  • 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 2 κάψουλες βανίλια (βανιλίνη)
  • 100 γρ. γιαούρτι αγελάδος
  • 400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος)

Για το γλάσο

  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ κεράσι
  • λίγα κεράσια, για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 20 εκ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε για λίγο κατά μέρος. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να ασπρίσει.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανιλίνη και μετά, εναλλάξ, τα κοσκινισμένα υλικά. Τέλος, ενσωματώνουμε το γιαούρτι και τα κεράσια, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).

Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 50 – 60 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Γλάσο

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα μαζί τα υλικά και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Οταν κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με το γλάσο. Γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια ή μαρασκίνο.

kathimerini.gr



agrinio24.gr