Προετοιμασία: 35΄/ Αναμονή: περίπου 30΄ / Ψήσιμο: περίπου 50΄

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

  • 4 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
  • 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανελογαρύφαλλο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 2 αυγά
  • 3½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μήλα, τη ζάχαρη, το λάδι, τον χυμό, το κανελογαρύφαλο και το κονιάκ και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Ανακατεύουμε ενδιαμέσως να λιώσει η ζάχαρη όσο γίνεται. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τα αυγά.

Αδειάζουμε τα αυγά στα μήλα και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού στα μήλα ανακατεύοντας απαλά. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Το ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Αν, αφού ελέγξουμε με το μαχαίρι, δούμε ότι το κέικ έχει ψηθεί μέχρι μέσα, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μυστικά

Αν μας αρέσουν τα καρύδια, προσθέτουμε 1 κούπα ψιλοσπασμένα. Του ταιριάζουν πολύ.

kathimerini.gr







agrinio24.gr