Τα πορτοκάλια είναι εποχής, γλυκά, και ενδείκνυνται για μια soft πορτοκαλόπιτα. Χρησιμοποιήστε υποκατάστατα ζάχαρης, ταιριάζουν μια χαρά. Επιλέξτε βιολογικά και όχι κερωμένα πορτοκάλια εισαγωγής.
Υλικά
- 170 γραμμάρια ζάχαρη
- 155 γραμμάρια βούτυρο λυωμένο
- 3 αυγά
- 160 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 πακετάκι μπέικιν
- 2 πορτοκάλια
- Μια πρέζα αλάτι και λίγο επιπλέον βούτυρο για βουτύρωμα
- Για το σιρόπι
- Χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη
- Χτυπήστε τα 3 αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα βουτύρου
- Εκεί προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και την πρέζα αλάτι
- Αναμείξτε ώσπου να γίνει μια όμορφη κάπως υγρή ζύμη
- Προσθέστε ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τον χυμό από 1 πορτοκάλι
- Αναμείξτε ξανά να μοιραστούν τα αρώματα
- Βουτυρώστε μια φόρμα κέικ, ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά
- Ετοιμάστε το σιρόπι: σε κατσαρολάκι αναμείξτε τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη, να βράσει σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά
- Μόλις ψηθεί το κέικ ρίξτε αυτό το σιρόπι παντού στην επιφάνεια
- Αφήστε το κέικ να ρουφήξει το σιρόπι και να κρυώσει πριν το κόψετε