Τα πορτοκάλια είναι εποχής, γλυκά, και ενδείκνυνται για μια soft πορτοκαλόπιτα. Χρησιμοποιήστε υποκατάστατα ζάχαρης, ταιριάζουν μια χαρά. Επιλέξτε βιολογικά και όχι κερωμένα πορτοκάλια εισαγωγής.

Υλικά

  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • 155 γραμμάρια βούτυρο λυωμένο
  • 3 αυγά
  • 160 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 πακετάκι μπέικιν
  • 2 πορτοκάλια
  • Μια πρέζα αλάτι και λίγο επιπλέον βούτυρο για βουτύρωμα
  • Για το σιρόπι
  • Χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  • Χτυπήστε τα 3 αυγά  και προσθέστε τα στο μείγμα βουτύρου
  • Εκεί προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και την πρέζα αλάτι
  • Αναμείξτε ώσπου να γίνει μια όμορφη κάπως υγρή ζύμη
  • Προσθέστε ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τον χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Αναμείξτε ξανά να μοιραστούν τα αρώματα
  • Βουτυρώστε μια φόρμα κέικ, ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά
  • Ετοιμάστε το σιρόπι: σε κατσαρολάκι αναμείξτε τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη, να βράσει σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά
  • Μόλις ψηθεί το κέικ ρίξτε αυτό το σιρόπι παντού στην επιφάνεια
  • Αφήστε το κέικ να ρουφήξει το σιρόπι και να κρυώσει πριν το κόψετε

iefimerida.gr



Πηγή