Το παιδί του νηπιαγωγείου αποκοιμήθηκε και έμεινε ξεχασμένο στο σχολικό λεωφορείο για 6 ολόκληρες ώρες. Μέχρι ο οδηγός να επιστρέψει για να κάνει τη διαδρομή της επιστροφής.

Το Live News ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων και εστιάζει στα λάθη που έγιναν και λίγο έλειψε να στοιχίσουν ακριβά. Το παιδί ευτυχώς είναι καλά, με τους γονείς και τους νηπιαγωγούς να παραμένουν ανάστατοι.

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο», υπογράμμισε ο πατέρας του 5χρονου.

Το χρονικό

Όλα έγιναν την περασμένη Δευτέρα. Το 5χρονο παιδί κατέβασε από το σπίτι ο πατέρας του και μπήκε στο σχολικό με προορισμό το 2ο νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Στη διαδρομή αποκοιμήθηκε σε ένα από τα πίσω καθίσματα και δεν έγινε αντιληπτό.

Οι 4 συμμαθητές του αποβιβάστηκαν κανονικά στο νηπιαγωγείο. Ούτε ο οδηγός, ούτε η συνοδός είδαν το παιδί που κοιμόταν.

«Η εκπαιδευτικός που τα παρέλαβε ρώτησε τη συνοδό για τα άτομα και της απάντησε 4», είπε ο Γιώργος Χουντουμάδης, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς.

Είναι λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Το σχολικό λεωφορείο κατευθύνεται σε πάρκινγκ κοντά στην Αχαρνών, με τον οδηγό τα επόμενα λεπτά να κατεβαίνει και να φεύγει. Όπως αποκαλύπτεται ο οδηγός άφησε το λεωφορείο ξεκλείδωτο με κίνδυνο να μπορεί ο οποιασδήποτε να μπει μέσα, την ώρα που ένα μικρό παιδί κοιμόταν.

Μόνος και αβοήθητος για ώρες ο μικρός. Μέχρι να τελειώσει το μάθημα στο νηπιαγωγείο και ο οδηγός να επιστρέψει στο πάρκινγκ για να πάρει το λεωφορείο.

Οι κινήσεις του παιδιού αξιοθαύμαστες. Όταν ξύπνησε και διαπίστωσε πως ήταν ολομόναχο κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να βγει. Είδε ένα άγνωστο περιβάλλον και αποφάσισε να επιστρέψει μέσα για ασφάλεια.

Με ωριμότητα και ψυχραιμία δεν πανικοβάλλεται σε κανένα σημείο. Θεωρεί πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο και περιμένει καρτερικά για βοήθεια.

«Γύρισε στο αυτοκίνητο, έβαλε τη ζώνη και του και έκατσε και διάβασε το βιβλίο του».

Τι θα συνέβαινε όμως αν η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη και το παιδί έμενε κλειδωμένο όλες αυτές τις ώρες στο σχολικό; Γιατί ο οδηγός και η συνοδός δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους;

Γιατί δεν μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν μια βόλτα στους χώρους του σχολικού για να σιγουρευτούν ότι δεν έχει μείνει μέσα κάποιο παιδί; Τι θα συνέβαινε αν ο μικρός δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα και τον έπιανε πανικός; Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν μέσα στο ξεκλείδωτο λεωφορείο έμπαινε κάποιος με πρόθεση να κάνει κακό στο παιδί;

Οι γονείς του μικρού που ειδοποιήθηκαν για τα όσα έγιναν, έκαναν καταγγελία ένα 24ωρο μετά και περιμένουν όπως λένε τιμωρίες παραδειγματικές για τα όσα τράβηξε το παιδί τους.

«Παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε το Θεό για αυτό. Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους», δήλωσε ο πατέρας του 5χρονου.

Οι πρώτοι που ενημέρωσαν τους γονείς, ήταν οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου, όταν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας έμαθαν για την περιπέτεια του 5χρονου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής σχολίασε:

«Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως Περιφερειάρχης, αλλά πρώτα από όλα ως γονιός, δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια, που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας».

«Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι το κατά κόρον που έρχεται και εξυπηρετεί»

Ο Γιώργος Χουντουμάδης, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Το σχολείο δεν τηλεφώνησε να ενημερώσει το σπίτι. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι το κατά κόρον που έρχεται και εξυπηρετεί. Στο σχολικό ήταν 5 παιδάκια. Ρώτησε και η εκπαιδευτικός του σχολείου ‘’4 παιδάκια σήμερα;’’ και της απαντά η συνοδηγός ”4’’. Έτσι, εφησυχάστηκε η δασκάλα. Το παιδάκι το είχε πάρει ο ύπνος».

Σε βάρος της συνοδού και του οδηγού του σχολικού έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Δικογραφία έχει σχηματιστεί και σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας των σχολικών που είχε μισθώσει η Περιφέρεια με τις έρευνες να συνεχίζονται και τους γονείς όλων των παιδιών του νηπιαγωγείου στην Κηφισιά να παραμένουν ανάστατοι από τα όσα έγιναν.megatv.com