H απίστευτη ψυχραιμία, που επέδειξε το μόλις 5 χρονών αγοράκι, ήταν εκείνη που του έσωσε τη ζωή, όταν το ξέχασαν για τουλάχιστον 6 ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο, όπως αποκάλυψε το MEGA.

Το παιδάκι είχε αποκοιμηθεί στα πίσω καθίσματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το σχολείο και κανείς δεν αντελήφθη ότι ο μικρός δεν αποβιβάστηκε ποτέ.

Το μικρό παιδί, ξύπνησε και κατάλαβε ότι ήταν μόνο του μέσα στο σχολικό. Είτε από ένστικτο είτε σαν πρώτη λογική σκέψη άνοιξε την πόρτα του λεωφορείου.

«Είδε ότι ήταν σε ένα ξένο περιβάλλον είδε ότι ήταν πολύ επικίνδυνο γιατί ήταν γύρω στα 15 μέτρα από λεωφόρο η οποία είχε πάρα πολύ κίνηση είδε και πάρα πολύ κόσμο και με ψυχραιμία… γύρισε στο αυτοκίνητο άνοιξε έκατσε στη θέση του έβαλε την ζώνη του και έβγαλε από την τσάντα του ένα βιβλίο που είχε από το σχολείο και έκατσε και διάβαζε».

Ο πατέρας του μικρού παιδιού ξεσπά και ευχαριστεί το Θεό, για την σωτήρια ωριμότητα που επέδειξε ο 5χρονος.

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του».

Παραλίγο τραγωδία

Όλα έγιναν το πρωί της Δευτέρας, όπως κάθε μέρα το σχολικό πήρε πέντε μαθητές από τα σπίτια τους. Όμως όταν έφτασε στο νηπιαγωγείο κατέβηκαν μόνο οι τέσσερις. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες μια δασκάλα ρώτησε εάν μόνο αυτά τα παιδιά θα πήγαιναν σχολείο, με την 70χρονη συνοδό να απαντάει καταφατικά.

Ο οδηγός έφυγε με το όχημα από το σχολείο και διένυσε μια απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο. Στάθμευσε σε παρκινγκ και έφυγε αφήνοντας μέσα τον πεντάχρονο.

Σε αυτόν εδώ τον χώρο στάθμευσης άφησε ο οδηγός του λεωφορείου το όχημα. Μέσα είχε παραμείνει χωρίς κανείς να το καταλάβει το 5χρονο παιδί. Έμεινε εδώ για τουλάχιστον 6 ώρες μόνο του και σε ένα λεωφορείο με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Ο οδηγός αντιλήφθηκε τί είχε συμβεί όταν στο σχόλασμα ξαναπήρε το λεωφορείο και αντίκρισε μέσα το παιδί κλαμένο και φοβισμένο.

Ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε: «Το παιδί λίγο να έβγαινε στον δρόμο και να το χτύπαγε αυτοκίνητο θα μιλάγαμε αλλιώς ή αν είχε περισσότερη ζέστη θα είχε σκάσει το παιδί».

Η περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία και ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για το περιστατικό.

«Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως Περιφερειάρχης, αλλά πρώτα από όλα ως γονιός, δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια, που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής.

Στο παρελθόν υπήρχαν παράπονα από γονείς του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου για νευρικότητα του οδηγού.

Σε βάρος του οδηγού αλλά και της 70χρονη συνοδού που αναζητούνται από την αστυνομία έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας του σχολικού λεωφορείου

Το σχολικό έχει μισθώσει η Περιφέρεια και οι εργαζόμενοι ανήκουν σε μια ιδιωτική εταιρεία η οποία πήρες θέση για τα γεγονότα με ανακοίνωση, παραδεχόμενη ότι τοποθέτησε – εκ του αποτελέσματος – δύο ανθρώπους ανεπαρκείς σε μία πολύ καίρια θέση.megatv.com