Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες



Υλικά για 6-8 μερίδες:

1 κιλό κιμάς χοιρινός
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μαϊντανός
2 κουταλιές άνηθος
100 γρ. ρύζι
60 γρ. λάδι
1 λάχανο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Αφαιρείτε τα φύλλα από το λάχανο και τα ρίχνετε μέσα σε νερό που βράζει να ζεματιστούν για μερικά λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά τα υλικά και γεμίζετε ένα-ένα φύλλο με τη γέμιση, διπλώνετε καλά σε σχήμα κυλινδρικό και τοποθετείτε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα τον έναν δίπλα στον άλλον.
3. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Ρίχνετε τον χυμό ντομάτας και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ώστε να καλυφθούν οι ντολμάδες. Τους σκεπάζετε με ένα πιάτο, για να μη μετακινούνται, και τους αφήνετε να σιγοβράζουν για 1 ώρα περίπου.

vita.gr



agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ