Προετοιμασία: 1 ώρα (μαζί με το καθάρισμα της κολοκύθας) / Ψήσιμο: 1 ώρα,

Yλικά

  • 2 κιλά κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλους κύβους ή σε φέτες (καθαρό βάρος)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο χυμός πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια σχάρα ή σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα που να εξέχει πολύ από τις άκρες για να κλείσουμε μετά την κολοκύθα μέσα στη λαδόκολλα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με τον χυμό, τη ζάχαρη και την κανέλα να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε με το μείγμα τα κομμάτια της κολοκύθας και σκεπάζουμε τη γάστρα. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει το ταψί, διπλώνουμε από πάνω τη λαδόκολλα που περισσεύει.

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη γάστρα ή τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 ακόμη, να πάρει χρώμα η κολοκύθα.

kathimerini.gr





agrinio24.gr