Κορωνοϊός: Και 8ος θάνατος στη χώρα – Πρόκειται για 80χρονο που έχασε τη μάχη στο Παμμακάριστος

Δεύτερος άνθρωπος μέσα σε μία μέρα κατέληξε στη χώρα μας από τη νόσο COVID-19. Πρόκειται για 80χρονο που έχασε τη μάχη με την ασθένεια στο νοσοκομείο Παμμακάριστος της Αθήνας

Η άνιση μάχη με την νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός μετρά ολοένα και περισσότερα θύματα στην Ελλάδα. Μετά τον 87χρονο άνδρα, που έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας και κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο Κοζάνης “Μαμάτσειο”, ένας ακόμη ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για 80χρονο άνδρα από την Αθήνα, που κατέληξε στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, ο οποίος έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Είναι το 8ο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία για τους θανάτους μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, τα μέχρι σήμερα στοιχεία που υπάρχουν για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο COVID-19, είναι τα εξής:

  • Όλοι όσοι κατέληξαν είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας
  • Όλοι ήταν άνδρες

«Παρόμοια με την εικόνα του εξωτερικού, βλέπουμε και στην πατρίδα μας σιγά-σιγά, τα ποσοστά θανάτων είναι υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες και αφορά κυρίως σε άτομα με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθειες», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κίνδυνος θνησιμότητας για τους υγιείς από κορονοϊό, είναι κάτω από 1% και 10πλασιάζεται για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. «Είναι μια ήπια νόσος που οι περισσότεροι θα την περάσουν ελαφρά, αλλά θα έχουμε και θανάτους», τόνισε ο καθηγητής.


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ