Μπορούμε να το κάνουμε και με φιλέτο κοτόπουλου, όμως με τα κομμάτια με τα κόκαλα θα γίνει πιο νόστιμη η σάλτσα.

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: 1 ώρα + 30΄ Μαγείρεμα: 1 ώρα + 10΄

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 1 κοτόπουλο σε 10 κομμάτια, χωρίς την πέτσα
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 3 εκ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάρι
  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα
  • 300 ml γάλα καρύδας
  • 80 γρ. φιστικοβούτυρο
  • τα φύλλα από 1 μάτσο κόλιανδρο, χοντροκομμένα (αν δεν μας αρέσει, βάζουμε μαϊντανό)
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Κάνουμε «μασάζ» στο κοτόπουλο με το λεμόνι και αλατοπίπερο. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και βγάζουμε 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Το βγάζουμε σε ένα σκεύος και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 10 λεπτά.

Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, εκτός από αυτά του στήθους, προσθέτουμε την ντομάτα, 200 ml νερό και το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Διαλύουμε το φιστικοβούτυρο σε 60 ml καυτό νερό και το ρίχνουμε μαζί με το στήθος κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό για να έχουμε μια πλούσια σάλτσα και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει μία βράση το φαγητό.

Ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι. Προσέχουμε όπως το τρώμε για τυχόν κοκαλάκια.

kathimerini.gr



agrinio24.gr