Είναι ένα εύκολο πιάτο που ετοιμάζεται σε 30 λεπτά, από τις καλύτερες συνταγές με κοτόπουλο. Η βάση του είναι μια σάλτσα από βούτυρο και σκόρδο.

Υλικά

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκια ρίγανη, φρέσκο δενδρολίβανο, φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό κοτόπουλο, μπουτάκια και στήθος, χωρίς πέτσα
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαρύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο, σε μεσαία φωτιά
  • Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα αρωματικά ψιλοκομμένα
  • Μόλις δώσουν αρώματα, βάλτε το κοτόπουλο και ροδίστε για 6-8 λεπτά κάθε πλευρά, αλάτι και πιπέρι
  • Βγάλτε το κοτόπουλο και αφήστε το στην άκρη
  • Πλύντε τα κολοκυθάκια, κόψτε τα σε φετούλες, βάλτε τα στο τηγάνι με αλάτι και πιπέρι
  • Σοτάρετε τα κολοκυθάκια για 3-5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν, προσθέστε το κοτόπουλο, ρίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο και αφήστε να σιγοβράσει για 3 λεπτά -Ετοιμο!

iefimerida.gr



Πηγή