Υλικά:

4 μπούτια κοτόπουλου

1/2 κιλό πατάτες κυδωνάτες

1 ματσάκι θυμάρι

1 ματσάκι δεντρολίβανο

10-12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. μουστάρδα

300ml χυμό πορτοκαλιού

1/2 φλ. χυμό λεμονιού

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: 

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το μέλι, τη μουστάρδα και 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις καλά

Αλείφεις το κοτόπουλο με τη σως του μελιού.

Βάζεις τις πατάτες στο ταψί προσθέτεις το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το δεντρολίβανο  και  ακουμπάς από πάνω το κοτόπουλο.

Ρίχνεις το το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.

Το ψήνεις για 50 περίπου λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα το  κοτόπουλο και να μαλακώσουν  οι πατάτες.



Πηγή