Το κλασικό φαγητό της οικογένειας αναβαθμίζεται με μια μικρή προσθήκη: το κρασί (!)

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄ / Ψήσιμο + Μαγείρεμα: 1 ώρα + 15΄

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1 κοτόπουλο, 1½ κιλό, σε 8-10 κομμάτια
  • 1½ κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 50 γρ. ντοματίνια (προαιρετικά)
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 250 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 50 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, κοπανισμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα ντοματίνια (αν βάλουμε), το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη,150 ml νερό, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες σε πιατέλα. Αδειάζουμε τα υγρά του ταψιού σε κατσαρολάκι.

Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό, 200 ml νερό, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.

Περιχύνουμε  με τη σάλτσα το φαγητό.

kathimerini.gr







agrinio24.gr