Προετοιμασία: 35΄, Ψήσιμο: 20΄-25΄

Υλικά (για περίπου 1½ κιλό)

  • 250 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη + μπόλικη επιπλέον για την επικάλυψη
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Διαδικασία

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 6-8 λεπτά, να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το κονιάκ και την εσάνς αμυγδάλου.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του μίξερ (χαμηλώνουμε την ταχύτητα για να μην πετάγεται το αλεύρι). Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς. Οταν τους βάζουμε στη λαμαρίνα, τους πατάμε ελαφρώς στο κέντρο.

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20-25 λεπτά. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.

Δεν βάζουμε όλο μαζί το αλεύρι, γιατί μπορεί να μη χρειαστεί τόσο.

  • Μπορούμε, αν θέλουμε, πριν το άχνισμα να ψεκάσουμε τους κουραμπιέδες με ανθόνερο.

kathimerini.gr







agrinio24.gr