Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 500 γρ. μοσχάρι ποντίκι, σε μικρούς κύβους
  • 1 πατάτα, σε κύβους 2-3 εκ.
  • 1 καρότο, σε μέτριες ροδέλες
  • 1 πράσο, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μικρή σελινόριζα, σε κύβους 2-3 εκ.
  • 100 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 φωλιά φιδές, χοντροσπασμένος
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε το κρέας με 1½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, να μισομαλακώσει. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται.

Ρίχνουμε την πατάτα, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον φιδέ, το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο φιδές.

Σερβίρουμε με ψωμί και ελιές.

kathimerini.gr







agrinio24.gr