Μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή!
Υλικά
2 κιλά μοσχάρι με κόκκαλο
1 κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια
6 πατάτες
3 καρότα
Μανιτάρια porcini
μπόλικο σέλινο
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml ξανθιά μπύρα
1 ματσάκι φρέσκα φύλλα από θυμάρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Λίγο πριν την πρώτη βράση, καθαρίζουμε τον αφρό ή το στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια, κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα καρότα σε ροδέλες, τις πατάτες σε μεγάλους κύβους και το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 2 περίπου ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος ρίχνουμε την μπύρα για γεύση. Ρίχνουμε και το θυμάρι κάποια στιγμή.
Έπειτα κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι.