Υλικά:

700γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
60γρ. βούτυρο
½ ποτήρι λευκό κρασί
3κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ζωμός κότας, λιωμένος σε 7 ποτήρια νερού
2κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Κρουτόν

Διαδικασία:

1. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο.
2. Αφού καθαρίσετε τα κρεμμύδια και τα κόψετε σε ροδέλες, βάλτε τα στην κατσαρόλα και σοτάρετέ τα σε σιγανή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά.
3. Προσθέστε έπειτα τα σκόρδα, ανακατέψτε και βάλτε και το αλεύρι. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε σιγανή φωτιά.
4. Σβήστε τα με κρασί, προσθέστε το ζωμό, αφού τον λιώσετε, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και τον μαϊντανό. Βράζετε για περίπου 30 λεπτά.
5. Μπορείτε να την σερβίρετε ζεστή με κρουτόν και κόκκινο πιπέρι.

vita.gr



agrinio24.gr