Πολύ γευστική και δροσερή σαλάτα με κριθαράκι χοντρό και πολλά λαχανικά. Αντί για φέτα μπορείτε να βάλετε ανθότυρο, μανούρι ή όποιο λευκό ελληνικό τυρί θέλετε.Υλικά

  • 1 φλυτζάνι κριθαράκι χοντρό βρασμένο al dente
  • 1 φλυτζάνι αγγούρι σε κύβους
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια
  • 1 φλυτζάνι ρεβύθια βρασμένα
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί φέτα, σε κύβους
  • 1/4 φλυτζανιού κρεμμύδι
  • Μαϊντανό, 6 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά λευκό ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Προαιρετικά: Ελιές, κουκουνάρι, πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση

  • Αναμείξτε σε μπολ όλα τα υλικά: κριθαράκι al dente, αγγούρι, ντοματίνια, ρεβύθια, κρεμμύδι, μαϊντανό, φέτα
  • Σε μπολάκι αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το λευκό ξύδι, την μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
  • Απλώστε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, δοκιμάστε για αλάτι
  • Προσθέστε κι άλλα υλικά, αν θέλετε: πράσινη πιπεριά σε λωρίδες, ελιές χωρίς κουκούτσι και κουκουναρόσπορο

iefimerida.gr



Πηγή