Απλό, νόστιμο, με λίγα υλικά και ιδανικό για σνακ!

Υλικά

100 γραμμ. σπανάκι σε φύλλα

500 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι βερμούτ

1/2 φλιτζάνι

νερό

Λίγη ζάχαρη καρύδας

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάλε το σπανάκι σε φύλλα απευθείας από την κατάψυξη σε μια κατσαρόλα και σόταρέ το καλά, μέχρι να ξεχωρίσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το βερμούτ, το νερό τη ζάχαρη και το αλάτι. Σταδιακά πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ φροντίζοντας να ενωθούν καλά τα υλικά. Τέλος, πρόσθεσε το σπανάκι και ανακάτεψε για λίγο το μείγμα.

Ρίξε μια ποσότητα αλεύρι στον πάγκο και πλάσε κριτσίνια πάχους το πολύ 1,5 εκ.

Τοποθέτησέ τα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180οC.

govastileto.gr







agrinio24.gr