Οι περισσότεροι την έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους ως τη χώρα του Άι Βασίλη και του Ρούντολφ. Πρόκειται για έναν συναρπαστικό προορισμό που αποτελεί ταξίδι ζωής για όσους καταφέρουν να το πραγματοποιήσουν, προσφέροντας εμπειρίες μοναδικές στο είδος τους.

Η Λαπωνία που γεωγραφικά ανήκει στον Αρκτικό Κύκλο, βρίσκεται στο Βόρειο Πόλο και καταλαμβάνει εκτάσεις της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Ρωσίας, ενώ συνορεύει βόρεια με τη Θάλασσα του Μπάρεντς, δυτικά με τη Νορβηγική θάλασσα και ανατολικά με τη Λευκή Θάλασσα.

Αρκετά διαδεδομένος χειμερινός προορισμός, με τους περισσότερους να συνδυάζουν ένα ταξίδι εδώ με τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, η Λαπωνία αποτελεί προορισμό για όλη την διάρκεια του χρόνου, προσφέροντας διαφορετικές εμπειρίες στους επισκέπτες της.

Όσοι την επιλέγουν την περίοδο από τον Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο, εδώ απολαμβάνουν κρουαζιέρες με παγοθραυστικό στην παγωμένη Βαλτική θάλασσα, σαφάρι με ειδικά μηχανάκια χιονιού, τα γνωστά και ως snowmobile, στη λαπωνική ύπαιθρο, ψάρεμα στο παγωμένο ποτάμι.

Στα σημεία αναφοράς της Λαπωνίας, φυσικά, συγκαταλέγεται η θέα στο εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο του Βόρειου Σέλας, ονειρική για όσους πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους μέχρι την παγωμένη Λαπωνία από Σεπτέμβριο, μέχρι Απρίλιο. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για να το παρατηρήσουν από κοντά ο καθαρός ουρανός.

Εκείνοι, πάλι, που θα την προτιμήσουν κατά την θερινή σεζόν οι μεγάλες ημέρες, το μεγαλείο της φύσης και δραστηριότητες όπως hiking και καγιάκ κερδίζουν το ενδιαφέρον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποτε και να επισκεφτεί κανείς τη Λαπωνία αυτή θα καταφέρει να τον μαγέψει με το μοναδικού και εκπληκτικού κάλλους φυσικό σκηνικό της.

newsbeast.grΠηγή