Το ταίριασμα του παραδοσιακού λαχανόρυζου με το γάλα καρύδας και το κάρι έχει ανέλπιστα νόστιμο και αρωματικό αποτέλεσμα.

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1/2 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
  • 2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα
  • 220 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα στον πολυκόφτη
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το καρότο και το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το γάλα καρύδας και 3 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Ρίχνουμε το ρύζι, το ξύσμα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.

kathimerini.gr







agrinio24.gr